Președintele rus Vladimir Putin își îndreaptă atenția spre mare și spre consolidarea flotei. Șeful Kremlinului - prin intermediul unei legături video - a luat parte la ceremonia de ridicare a pavilionului pe trei noi nave de marină, submarinul „General Suvorov”, corveta Grad din clasa Buyan și dragorul de mine „Anatoli Șlemov”, scrie Inside Over.

Vladimir PutinFoto: Mikhail Metzel / AP / Profimedia

Coloana vertebrală a viitoarei marine rusești

Pentru flota rusă, punerea în funcțiune a navei „Suvorov” reprezintă un important pas înainte, mai ales într-un moment în care imaginea flotei și a forțelor armate ruse în general a fost puternic subminată de desfășurarea conflictului ucrainean.

Construit la șantierul naval Sevmash din Severodvinsk, este al doilea submarin din seria Proiectului Borei-A, după „Kneazul Oleg” și după prima și cea mai importantă unitate a clasei, „KneazVladimir”.

În comparație cu clasa Borei, această nouă generație de submarine a primit îmbunătățiri în mai multe privințe, îmbunătățind, după cum a mai relatat Naval News, silențiozitatea, manevrabilitatea și capacitățile de navigație în ape adânci, precum și un sistem de control al armamentului îmbunătățit.

Aceste nave, înarmate cu rachete balistice intercontinentale Bulava, reprezintă, potrivit Moscow Defence, coloana vertebrală a viitoarei marine rusești.

Garantarea securității țării „pentru decenii de acum încolo”

Iar faptul că generalissimul Suvorov va fi detașat la Flota Pacificului indică faptul că pentru Kremlin este important să consolideze și frontul estic, nu doar cel mai fierbinte din Marea Baltică sau din Marea Mediterană și Marea Neagră.

Odată cu intrarea în serviciu a acestor noi unități ale flotei, Putin a anunțat și lansarea unui nou submarin nuclear, „Împăratul Alexandru al III-lea”. Putin a subliniat că, pe lângă „Împăratul Alexandru al III-lea”, „alte patru astfel de submarine vor fi construite ca parte a actualului program de reînarmare a statului”.

Un plan care, după cum a confirmat însuși președintele Federației Ruse, va servi la garantarea securității țării „pentru decenii de acum încolo”. (Integral pe Inside Over)