Cotidianul britanic The Sun și-a cerut vineri scuze pentru că a publicat un editorial al prezentatorului de televiziune britanic Jeremy Clarkson despre soția prințului Harry, Meghan, la câteva zile după ce a devenit cel mai reclamat articol de către autoritatea britanică de reglementare a standardelor de presă, potrivit Reuters.

Jeremy ClarksonFoto: Captura YouTube

„Noi, cei de la The Sun, regretăm publicarea acestui articol și ne pare sincer rău”, a declarat ziarul într-un comunicat, adăugând că articolul a fost eliminat de pe site-ul și din arhivele sale.

În editorialul publicat săptămâna trecută, Clarkson, care a dobândit o faimă mondială ca prezentator al emisiunii auto „Top Gear”, a scris despre Meghan: „Noaptea, nu reușesc să dorm, deoarece stau întins, scrâșnind din dinți și visând la ziua în care va fi obligată să defileze goală pe străzile fiecărui oraș din Marea Britanie, în timp ce mulțimea scandează Rușine! și aruncă cu excremente în ea”.

Autoritatea de reglementare a Organizației Independente pentru Standardele Presei din Marea Britanie (IPSO) a declarat marți că a primit peste 17.500 de plângeri, cele mai multe cu privire la orice articol de când a fost înființată în 2014.

Peste 60 de legislatori au semnat o scrisoare inițiată de Caroline Nokes, președinta Comisiei parlamentare pentru femei și egalități, adresată editorului cotidianului The Sun, avertizând că astfel de articole contribuie la un climat de ură și violență împotriva femeilor.

Într-o declarație postată luni pe Twitter, Clarkson s-a declarat „îngrozit că a provocat atâta durere” și că va fi „mai atent pe viitor”.