Dmitri Zelenov, un fost miliardar și cofondator al Don-Story, cândva cel mai mare dezvoltator imobiliar din Rusia, a murit în Antibes, pe Coasta de Azur din Franța, scrie canalul de știri online rusesc Baza.

Scările i-au fost fatale unui oligarh rusFoto: DreamsTime / Konstantin Grigorev

Potrivit informațiilor obținute de Baza, pe 9 decembrie Zelenov fusese invitat în Antibes la o cină cu prietenii. După miezul nopții, când a plecat, s-a simțit brusc rău pe scări și a căzut peste balustradă, lovindu-se la cap.

Ambulanța a venit în doar cinci minute și l-a dus la spital, unde a fost internat la terapie intensivă. În dimineața zilei de 10 decembrie polițiștii le-au spus prietenilor lui Dmitri că acesta a murit fără a-și recăpăta cunoștința.

Se știe, notează sursa citată, că Zelenov avea probleme cardiace.

Dmitri Zelenov a fost coproprietar al GC Don-Story, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Moscova de la sfârșitul anilor '90 și începutul anilor 2000.

Compania a fost prima care a început să construiască ansambluri rezidențiale de lux și de mare înălțime în Moscova.

Timp de mai mulți ani, Zelenov a fost pe lista Forbes a miliardarilor ruși, dar după criza financiară din 2008, el și partenerul său au fost nevoiți să renunțe la companie din cauza datoriilor acumulate.

(foto articol: ©Konstantin Grigorev|Dreamstime.com)