Președintele rus Vladimir Putin va efectua luni o vizită în Belarus, aliatul său în războiul din Ucraina, a anunțat vineri serviciul de presă al președinției belaruse, potrivit France Presse.

Lukașenko și PutinFoto: Sergei Guneyev / AFP / Profimedia Images

Putin se va întâlni cu omologul său, Alexander Lukașenko, la Palatul Independenței din Minsk, în cadrul „vizitei sale de lucru în Belarus", a precizat serviciul de presă.

Discuțiile bilaterale se vor axa pe „integrarea ruso-belarusă", în condițiile în care cele două țări au încheiat mai multe acorduri de cooperare în domeniul economic și militar.

„De asemenea, președinții vor acorda prioritate problemelor de securitate și vor face schimb de opinii cu privire la situația din regiune și din lume", a adăugat comunicatul, fără a menționa în mod specific conflictul ucrainean.

Belarus a servit drept bază de sprijin pentru trupele rusești în ofensiva lor în Ucraina, lansată la sfârșitul lunii februarie, dar armata belarusă nu a participat până acum la luptele de pe teritoriul ucrainean.

La jumătatea lunii octombrie, Belarus și Rusia au anunțat crearea unei forțe militare comune, despre care Minskul a spus că va fi doar „defensivă".