Un fost pușcaș marin american care a mărturisit că a violat și ucis o fată de 16 ani în 2000 va fi executat miercuri în Mississippi, potrivit AFP.

Camera de executie cu injectie letala in TexasFoto: Texas Dept of Criminal Justice via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Thomas Edwin Loden, în vârstă de 58 de ani, va fi supus unei injecții letale la ora locală 18:00 (00:00 GMT) la penitenciarul Parchman, o închisoare supraaglomerată din statul conservator din sudul SUA.

Loden a pledat vinovat pentru răpirea lui Leesa Gray în 2000, când aceasta a rămas blocată pe un drum de țară după ce mașina ei a făcut pană.

Fost pușcaș marin și recrutor al armatei, el a mărturisit că a violat-o pe Gray de mai multe ori în furgoneta ei înainte de a o sugruma și strangula.

Thomas Edwin Loden a fost găsit a doua zi pe marginea unui drum, cu cuvintele "Îmi pare rău" gravate pe piept, potrivit documentelor judiciare.

Loden a fost condamnat la moarte în 2001.

Execuția sa va fi prima din Mississippi din acest an și a doua din 2013, în condițiile în care statul s-a luptat în ultimii ani pentru a procura substanțele letale necesare pentru execuții.

El va deveni al 18-lea deținut executat în SUA în 2022.

Pedeapsa cu moartea este legală în aproape jumătate din cele 50 de state americane, dar anul acesta a fost executată în doar cinci state: Alabama, Arizona, Missouri, Oklahoma și Texas.