Pentru prima dată în istoria Serviciului Britanic de Informații (SIS), cunoscut și sub numele de MI6, trei dintre cei patru directori-generali ai săi sunt femei. „Aventura mea la școala de spioni începe în zorii zilei într-un oraș care începea să se trezească”, scrie Helen Warrell, redactor al Financial Times, care a petrecut șase luni discutând cu cele mai puternice spioane britanice pentru a înțelege cum arată cu adevărat viața unei femei care lucrează într-o profesie învăluită în mister și dominată de obicei de bărbați.

Pentru MI6, absența istorică a femeilor din rândul spionilor este atât o greșeală gravă, cât și o armă secretăFoto: DreamsTime / Serezniy

Nu știa încotro se îndreaptă. Știa doar că se va întâlni cu persoana sa de contact într-un loc ușor de reperat din centrul Londrei. Warrell s-a deplasat cu mașina, vaporul și trenul până când a ajuns într-un loc unde ofițerii de la Serviciul Britanic de Informații (SIS), cunoscut și sub numele de MI6, își învață meseria.

Warrell nu are voie să spună unde a fost escortată, dar a descris locul ca fiind „uriaș, sobru, iar vântul usturător îți face ochii să lăcrimeze”.

La ușă, a întâmpinat-o o femeie scundă, veselă cu păr blond, scurt și ondulat, a cărei atitudine primitoare este în contradicție cu atmosfera bizară și sterilă a locului în care se afla. Kathy este șefa tuturor operațiunilor de spionaj întreprinse de ofițerii MI6 și de agenții lor din toată lumea.

Citește mai mult pe Digi24.ro

(foto articol: ©Serezniy|Dreamstime.com)