165 de persoane din micul sat Olmen, din nordul Belgiei, au câștigat săptămâna aceasta peste 142 de milioane de euro la loteria EuroMillions, cel mai mare câștig de grup câștigat vreodată în Belgia, scrie Reuters. Câștigătorii au cotizat cu 15 euro fiecare pentru biletul comun.

Proprietarii magazinului de ziare De Pershoek din Olmen, Belgia, unde un grup de jucători a câștigat la loteria EuromillionsFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fiecare persoană va primi aproape 900.000 de euro fără taxe, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al EuroMillions, Joke Vermoere.

Ea a spus că este pentru prima dată în Belgia când un grup atât de mare a câștigat atât de mult.

"Este o poveste frumoasă, într-adevăr", a spus Joke Vermoere.

Fiecare a pus 15 euro

Câștigătorii au contribuit cu câte 15 euro la un pot înființat într-un magazin local ai cărui proprietari organizează în mod regulat un grup care participă la EuroMillions, ceea ce a dus la câștiguri ocazionale, dar niciodată la un jackpot atât de mare.

„Mulți dintre clienții câștigători au fost neîncrezători la început", a declarat vânzătorul Wim Van Broekhoven, care a fost la fel de uimit ca și soția sa când au auzit numerele câștigătoare.

„Am avut destul de mulți clienți noi de la marele câștig, dar nimeni din sat nu le poartă pică câștigătorilor", a spus Van Broekhoven. „Toată lumea este sincer fericită pentru ei".

Sătucul din Belgia are mai puțin de 4.000 de locuitori

Olmen are o populație totală de 3.785 de locuitori, potrivit celor mai recente date din 2020.

„Câștigătorii provin din toate categoriile sociale, dar, indiferent de asta, toată lumea are nevoie de bani, mai ales înainte de sărbători și cu actuala criză energetică”, a mai spus Van Broekhoven.

Una dintre câștigătoare, o tânără în vârstă de 20 de ani, va cumpăra o casă mică pentru ea și câinii ei, a declarat Van Broekhoven, adăugând că, având în vedere suma de bani câștigată, casa nu trebuie să fie neapărat mică.

EuroMillions este un joc al Loteriei Naționale din Belgia, organizat în coordonare cu loteriile din Franța, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Irlanda, Austria, Elveția și Luxemburg.