Luna aceasta cu Mondialul nu înseamnă doar lux și spectacol în Doha. Muncitorii imigranți luptă la fel ca fotbaliștii ca să impresioneze, doar că pentru niște mize cu mult mai mici, în vreme ce ziariștii turci au ajuns să-l caute pe Hagi și în Qatar, doar, doar ar reînvia așa gloria fotbalului lor.

QatarFoto: GSP

Remus Răureanu, reporterul special al GSP la Campionatul Mondial din Qatar, relatează trei dintre poveștile remarcate zilele acestea la Doha.

Nu numai noi regretăm că Hagi nu mai joacă fotbal. Au trecut 21 de ani de când Gică a îmbrăcat ultima oară tricoul lui Galatasaray și turcilor tot nu le-au trecut iubirea și fascinația față de românul-idol.

În centrul pentru media și pe stadioanele din Qatar, fiecare jurnalist din Turcia tresare când vede scris România pe acreditare: „Iartă-mă, știi cumva dacă Hagi e aici?”.

Insistența cu care ei tot îl mai caută pe Gică peste tot, până și în Qatar, mi-a amintit o experiență pe care am avut-o în urmă cu câțiva ani într-o vacanță din Antalya. Așteptam un autobuz pentru o excursie la o cascadă în Manavgat, aproape de Side. În stație a oprit un taxi și ne-a invitat să urcăm. Am spus că mai stăm să vină autobuzul.

„De unde sunteți?”, s-a interesat taximetristul. Când a auzit România, n-a mai acceptat să plece! „Hagi, uite cum facem: vă duc eu la cascadă, pe urmă vă duc și în Manavgat, vă aștept cât vă plimbați și pe urmă vă aduc înapoi la hotel”. I-am spus că e prea ieftin. „Hagi, vă duc gratuit! Intră în mașină să te convingi!”. Taxiul era tapetat cu eșarfe și cu fotografii de la Galatasaray și omul îl vedea pe Hagi în fiecare român pe care-l întâlnea.

Citește mai mult pe GSP.ro