Liderul opoziției albaneze, Sali Berisha, a fost lovit cu pumnul în față de un bărbat, în timp ce conducea o mulțime de susținători ai partidului său în centrul orașului Tirana pentru protestele antiguvernamentale, la câțiva metri de locul de desfășurare a unui summit UE, informează Reuters. Ulterior, atacatorul a fost luat la pumni de susținătorii politicianului.

Sali BerishaFoto: Agerpres

Mii de susținători ai opoziției s-au adunat marți la Tirana, în contextul în care Albania găzduiește primul summit UE-Balcanii de Vest, la care participă liderii statelor membre ale Uniunii Europene, pentru a protesta împotriva guvernului premierului Edi Rama și a cere alegeri anticipate.

În timp ce Berisha, care conduce Partidul Democrat de centru-dreapta, mergea în fața susținătorilor săi fluturând steaguri albaneze și ale UE, un bărbat s-a apropiat de el și l-a lovit cu pumnul în față.

Berisha avea sânge pe față, dar mai târziu urma să ia cuvântul la miting.

Agresorul a fost bătut de susținătorii lui Berisha și arestat de poliție.

Berisha, fost președinte și prim-ministru, are interdicție de intrare în Statele Unite ale Americii din cauza unor presupuse fapte de corupție. El neagă acuzațiile.