​Hackerii chinezi au furat zeci de milioane de dolari din fondurile destinate celor afectați de COVID-19 în Statele Unite, începând din 2020, conform Serviciului Secret, citat de Reuters.

HackeriFoto: Maksim Shmeljov, Dreamstime.com

Serviciul Secret a refuzat să ofere detalii suplimentare, dar a confirmat informații ale NBC News potrivit cărora echipa de hackeri chinezi care ar fi responsabilă este cunoscută în comunitatea de cercetare în domeniul securității drept APT41 sau Winnti.

Potrivit experților, APT41 este un grup prolific de infractori cibernetici, o parte dintre ei fiind puși sub acuzare în 2019 și 2020 de către Departamentul de Justiție al SUA, pentru spionaj vizând peste 100 de companii, inclusiv companii de dezvoltare de software, furnizori de telecomunicații, firme de social media și dezvoltatori de jocuri video.

„Din păcate, Partidul Comunist Chinez a ales o cale diferită de a face China sigură pentru infractorii cibernetici, atât timp cât atacă computerele din afara Chinei și fură proprietatea intelectuală utilă Chinei”, a declarat la acea vreme fostul procuror general adjunct Jeffrey Rosen.

Ambasada Chinei la Washington nu a reacționat cu privire la aceste acuzații. (Foto: Dreamstime.com)