Poliția spaniolă a interceptat alte trei plicuri-capcană și colete conținând ochi de animale, adresate ambasadei Ucrainei la Madrid și consulatelor sale din Barcelona și Malaga, au declarat surse polițienești apropiate de anchetă pentru The Guaradian.

ColeteFoto: Hayati Kayhan, Dreamstime.com

Săptămâna trecută, Ucraina a declarat că o serie de „pachete sângeroase” au fost trimise la misiunile sale din Europa, la scurt timp după ce o scrisoare-bombă a explodat la ambasada Ucrainei din Spania și după ce poliția a dezamorsat altele trimise, printre alții, premierului Pedro Sánchez.

Personalul de securitate al serviciului poștal a detectat noile plicuri în timpul controlului de luni dimineață și a alertat poliția, au precizat sursele menționate. Ofițerii nu au găsit în interior substanțe explozive sau inflamabile, au adăugat sursele.

Ambasada Ucrainei la Madrid a primit vineri un pachet cu ochi de animale despre care ministerul de interne a declarat că purta o ștampilă străină, potrivit Reuters.

Probele din acel pachet împărtășite cu serviciul poștal au ajutat personalul acestuia să îl detecteze pe cel mai recent, au adăugat sursele poliției.

Sâmbătă, o sursă familiarizată cu ancheta a declarat pentru Reuters că cele șase scrisori-bombă par să fi fost postate din orașul Valladolid, situat în nordul țării.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, a confirmat luni cele mai recente interceptări și a declarat că în prezent sunt cunoscute 21 de cazuri în care astfel de amenințări au fost trimise către misiuni diplomatice din 12 țări.

foto: Dreamstime