Poliția din Republica Moldova a descoperit o rachetă căzută în vecinătatea orașului Briceni, foarte aproape de granița cu Ucraina și România, potrivit Prima Sursă. Nu au fost raportate victime.

Chișinău, Republica MoldovaFoto: Alessandro Serrano'/AGF / Sipa Press / Profimedia

UPDATE: Ministerul Apărării din Republica Moldova anunță că o echipă de geniști ai Armatei se deplasează la Briceni pentru a cerceta incidentul, notează Ziarul de Gardă.

O patrulă a poliției de frontieră a descoperit o rachetă în apropierea orașului Briceni, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, la scurt timp după ce Rusia a lansat un nou atac masiv asupra Ucrainei.

Poliția de Frontieră din Republica Moldova patrulează mai des din cauza atacurilor intensificate ale Rusiei asupra Ucrainei și a ridicat gradul de atenție în zona comisariatelor Briceni și Ocnița.

Livada în care a fost descoperit proiectilul a fost izolată, iar la fața locului sunt așteptați geniștii, relatează tv8.md. Momentan nu este clară proveniența rachetei.

Localnicii spun că au auzit două explozii puternice, potrivit unor mesaje pe reţelele de socializare, preluate de portalul Ştiri.md, citat de Agerpres.

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a publicat o imagine de la fața locului.

Orașul Briceni se află la o distanță de 2 km de granița cu Ucraina și la 25 km de granița cu România.

În acelaşi timp, reprezentanţii companiei Moldelectrica au avertizat luni asupra unor posibile 'perturbări în sistemul electroenergetic' al republicii, menţionând că sunt posibile deconectări ale energiei electrice în contextul unui atac masiv rusesc cu rachete asupra Ucrainei, conform Ziarul de Gardă, citat de Agerpres.

Este a doua rachetă care ajunge pe teritoriul Republicii Moldova de la începutul războiului în Ucraina.

Pe 31 octombrie, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la granița cu Ucraina. Incidentul nu s-a soldat cu victime.

Urmărește ultimele evoluții din a 285-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.