Multe pub-uri şi berării din Marea Britanie vor fi forţate să se închidă definitiv deoarece se vor confrunta cu pierderi importante dacă nu va fi prelungită reducerea facturilor la energie, informează luni PA Media/dpa.

Pubul e un loc de petrecere preferat atat de tineri cat si de senioriFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Într-un nou raport al Frontier Economics, produs pentru British Beer şi Pub Association (BBPA), calculele au arătat că, odată cu revenirea facturilor la energie la tariful lor obişnuit începând cu luna martie, pub-urile şi producătorii de bere vor avea o pierdere în medie de 20% .

Firmele au beneficiat de schema de reducere a facturilor la energie, dar se confruntă cu o situaţie incertă după ce aceasta va înceta la sfârşitul lunii martie. Costurile cu energia sunt cea mai mare ameninţare şi "ar fi şi mai letal" atunci când schema de ajutor se va încheia, conform raportului. Acest aspect se adaugă inflaţiei costurilor din alte sectoare ale acestor afaceri, precum alimentele şi băuturile şi salariile.

Emma McClarkin, directorul executiv al BBPA, a declarat:"O garanţie pe termen lung care să garanteze că vor fi echitabile şi rezonabile costurile şi contractele din domeniul energetic odată cu venirea primăverii nu poate veni destul de repede pentru pub-urile şi producătorii noştri de bere. Ei îşi fac planuri acum pentru lunile următoare şi au nevoie de asigurarea că facturile nu vor creşte şi nu vor elimina complet profiturile. Acest raport demonstrează poziţia unică în care se găseşte sectorul nostru, vulnerabil la inflaţia costurilor pe întregul său lanţ de aprovizionare, profund conştient de scăderea încrederii consumatorilor şi dorind să evite creşterea preţurilor pentru clienţi".

Sursa: Agerpres