Preşedintele francez Emmanuel Macron chiar se pricepe la fotbal. El a dat corect scorul la meciul Franţa - Polonia de la Cupa Mondială şi a nimerit şi marcatorii.

Emmanuel MacronFoto: AGERPRES

Înaintea meciului de duminică, din optimile Campionatului Mondial de fotbal, el a spus că Franţa va câştiga cu 3-1 şi că marcatori vor fi Lewnadowski, Giroud şi Mbappe, relatează News.ro.

Şi aşa a fost: Franţa a marcat prin Olivier Giroud, de două ori prin Kylian Mbappe, iar Polonia a punctat prin Robert Lewandowski.

Într-un interviu acordat Le Parisien, şeful statului francez era oprimist duminică dimineaţă. „Cred că vom câştiga cu 3-1. Lewandowski va marca, la fel ca Mbappé sau poate Giroud, care vrea să intre în istorie. Am foarte mult respect pentru Didier Deschamps (n.r. - selecţionerul Franţei), experienţa lui, know-how-ul lui. Media de vârstă a acestui colectiv este foarte tânără şi, în acelaşi timp, trebuie să fie unsprezece jucători care au o stea pe care ei înşişi au brodat-o (n.r - referire la titlul modial de acum patru ani)”, a mai spus Emmanuel Macron, duminică dimineaţă.

Echipa naţională a Franţei a învins duminică, scor 3-1, reprezentativa Poloniei, în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar.

Golurile echipei franceze au fost înscrise de Olivier Giroud, în minutul 44, şi de Kylian Mbappe, în minutele 74 şi 90+1. Golul Poloniei a fost marcat de Lewandowski dintr-un penalti repetat. Polonezul a tras slab prima oară şi Lloris a apărat, dar portarul francez nu a avut un picior pe linia porţii şi, la reluare, Lewandowski a înscris. Echipa Franţei s-a calificat în sferturile de finală.

CM 2022 Qatar, meciurile de duminică

Franța – Polonia 3-1

Anglia - Senegal / Ora 21:00

Ce a fost sâmbătă la CM 2022 din Qatar: Olanda și Argentina înving în optimi și se vor întâlni în sferturile de finală

Programul complet al optimilor și ce meciuri vom avea în sferturile CM 2022 Qatar