Peste 44.000 de ruși au vizitat Thailanda în octombrie, utilizând zboruri charter și folosind bani cash sau carduri de credit emise în afara Rusiei pentru a ocoli restricțiile, scrie presa locală, citând Bloomberg. Acest exod al turiștilor ruși vine ca o mănușă pentru redresarea turismului în Thailanda.

Plaja Phuket ThailandaFoto: DreamsTime

Vizitatorii ruși nu depășeau ca număr 10.000 lunar, dar în octombrie peste 44.000 de ruși au preferat să meargă în Thailanda, potrivit datelor Ministerului Turismului și Sportului. Iar reluarea zborurilor directe între Moscova și Phuket de la sfârșitul lunii noiembrie va atrage mai mulți turiști, potrivit oficialilor thailandezi.

Zborurile charter operate de companii aeriene precum Azur Air și zborurile comerciale ale transportatorului Aeroflot au adus oameni din Moscova, Novosibirsk și Vladivostok la Bangkok și în alte destinații populare cum ar fi Pattaya și Phuket, potrivit Asociației Turistice Phuket.

„Sosirile turiștilor ruși sunt în prezent pe primul loc în Phuket”, a declarat domnul Bhummikitti Ruktaengam, președintele asociației. „Decalajul de sosiri între turiştii ruşi şi indieni s-a mărit considerabil acum.”

Aproximativ 20% din fiecare 10.000 de vizitatori străini care iau zboruri directe spre Phuket sunt ruși, a spus Bhummikitti. Insula este cunoscută pentru plajele sale curate și parcurile naționale.

Acest lucru este în contrast puternic cu absența aproape completă a rușilor timp de aproximativ șase luni, după ce companiile aeriene au fost forțate să oprească zborurile, iar turiștilor le-a fost greu să facă plăți după suspendarea majorității băncilor ruse din sistemul de plăți Swift.

În absența călătorilor chinezi, cel mai mare grup de vizitatori în Thailanda înainte de pandemie, întoarcerea turiștilor ruși este văzută ca o redresare a industriei turistice a națiunii.

Rușii, a căror durată medie de ședere este de cel puțin 12 zile în Phuket, folosesc carduri de credit emise în alte țări și numerar pentru a face cumpărăturile, a spus domnul Bhummikitti. Majoritatea tranzacțiilor financiare sunt decontate în Dubai sau în alte destinații din Orientul Mijlociu, a declarat Thanet Supornsahasrangsi, președintele Consiliului de Turism din Chon Buri.

Peste 147.000 de turiști ruși au sosit în Thailanda în primele 10 luni ale anului 2022, o zecime din cei 1,5 milioane de ruși care au călătorit în Thailanda în 2019 și au cheltuit 3,3 miliarde USD, conform datelor oficiale.

Thailanda se așteaptă să primească peste 20 de milioane de vizitatori în 2023, dublu față de 2022.

Foto: Dreamstime