Un angajat al ambasadei Ucrainei din Madrid a fost rănit într-o explozie care a avut loc în timp acesta „mânuia o scrisoare”, a spus poliția spaniolă, relatează Reuters și AFP.

politia spaniolaFoto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Angajatul a suferit răni uşoare, dar a mers la spital pe picioarele sale, a adăugat poliţia.

Detectivii investighează incidentul, ajutați de anchetatori criminaliști și serviciile de informații, se mai arată în comunicat.

Zona din jurul ambasadei a fost izolată, a informat postul de stat TVE.

Poliția spune că este prea devreme pentru a ști dacă explozia a avut loc atunci când lucrătorul ambasadei a încercat să deschidă un plic sau pur și simplu să-l mute, potrivit CNN.

Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al ministrului ucrainean de externe Dmitro Kuleba, a declarat despre angajatul rănit: „Viața lui nu este în pericol”.

Nikolenko a descris poziția angajatului drept „comandant”. El a spus că nimeni altcineva nu a fost rănit și că securitatea a fost întărită la fiecare ambasada ucraineană.

Kuleba „a emis o instrucțiune urgentă de a spori securitatea la toate ambasadele ucrainene din străinătate”, a spus Nikolenko.

„Oricine se află în spatele acestei explozii, nu va reuși să intimideze diplomații ucraineni sau să le oprească munca zilnică pentru a întări Ucraina și a contracara agresiunea rusă”, a spus Nikolenko, citat de Kuleba.

Scrisoarea îi era adresată ambasadorului

Scrisoarea, care a sosit prin poșta obișnuită și nu a fost scanată, a provocat „o rană foarte mică pe degetul inelar al mâinii drepte” angajatului după ce acesta a deschis-o în grădina ambasadei, a spus oficialul guvernamental Mercedes Gonzalez. Scrisoarea era adresată ambasadorului Serhii Pohorelțev, a spus ea.

Înalta Curte din Spania va conduce ancheta.

Un ofițer de la ambasadă a refuzat să comenteze. Correos, compania poștală administrată de statul spaniol, nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii cu privire la originea scrisorii.

Imaginile Reuters arătau zeci de ofițeri de poliție, înarmați cu puști de asalt și blocând drumurile cu dube, în cartierul din jurul ambasadei.