Locuitorii din Harare, capitala statului Zimbabwe, care sunt dornici de exerciții fizice au fost forțați de împrejurări să se antreneze într-un loc neobișnuit: cimitrul Warren Hills, notează Reuters.

Exerciții fizice în cimitirul Warren Hills din HarareFoto: Tsvangirayi Mukwazhi / AP / Profimedia

Lesly Madubeko, în vârstă de 19 ani, se trezește la 4 dimineața pentru a se alătura zecilor de iubitori de mișcare care fac jogging și aerobic în ceea ce recunoaște că este o locație neobișnuită pentru a încerca să se mențină în formă.

Mulți oameni din Zimbabwe încep să facă exerciții fizice după ce au stat închiși în timpul pandemiei de COVID.

Dar, din cauza lipsei de facilități în cartierele din orașe, locuitorii au fost nevoiți să improvizeze, iar cimitirul Warren Hills, plin de frunze și multiconfesional, se dovedește a fi un loc popular pentru unii, chiar dacă este puțin îngrijorător pentru alții.

„Oamenii se simt inconfortabil în privința cimitirului, dar eu nu văd nimic rău în a veni aici. Oamenii din mediul rural sunt întotdeauna superstițioși, dar nu ne este teamă", a declarat Madubeko pentru Reuters.

La câțiva pași de locul în care se antrenează Madubeko, fotbalistul Tichaona Macheka, în vârstă de 19 ani, ține un curs de aerobic.

Oamenii s-au obișnuit cu ideea de a face sport în cimitir

„Avem mai mult spațiu și este liniște aici. Antrenamentul acasă înseamnă zgomot pentru vecinii noștri", spune Macheka.

„Secția musulmană a cimitirului a fost amabilă să ne lase să ne antrenăm aici și mă bucur că tot mai multe persoane se alătură clasei".

Agnes Chigunde, studentă la Asistență Socială, spune că antrenamentele au devenit parte din rutina ei zilnică.

„Nici măcar nu mi-e teamă să mă plimb singură pe aici", spune ea. "Mi-am dat seama că sunt supraponderală, așa că am decis să vin aici pentru a putea face ceva în acest sens. Sunt mulțumită de progresele înregistrate până acum".