În fața „riscurilor și provocărilor externe”, China și Rusia „au consolidat comunicarea și cooperarea, promovând proiecte importante de cooperare și demonstrând rezistența puternică a cooperării energetice bilaterale”.

Xi JinpingFoto: Noel Celis / AFP / Profimedia

Într-un mesaj trimis celui de-al patrulea Forum energetic chino-rus, președintele chinez Xi Jinping remarcă „perspectivele ample ale parteneriatului de coordonare strategică globală în noua eră” dintre cele două țări - relatează Il Fatto Quotidiano, citat de Rador.

China, relatează la rândul său rețeaua televiziunii publice chineze CCTV, „este dispusă să colaboreze cu Rusia pentru a construi un parteneriat mai strâns, menit să promoveze dezvoltarea energiei curate și verzi”.

Relațiile dintre China și Rusia în sectorul energetic reprezintă „piatra de temelie” a cooperării dintre cele două țări, a mai transmis Xi Jinping în discursul său la cel de-al patrulea Forum Rusia-China, după cum informează agenția rusă TASS.

„Interacțiunea energetică dintre China și Rusia este piatra de temelie a cooperării practice dintre cele două țări și o forță eficientă în protejarea securității energetice globale”, se arată în discursul președintelui Xi Jinping, citit de prim-vicepremierul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze, Han Zheng.

___