Apariția publică a lui Ju Ae, fiica liderului nord-coreean Kim Jong Un, alături de tatăl ei, de două ori într-o săptămână a stârnit o dezbatere despre succesiunea politică în țară. Expertul în probleme nord-coreene Gordon Chang, editorialist la Newsweek, a explicat pentru CNN care ar putea fi mesajul ascuns al strategiei lui Kim Jong Un.

Kim Jong Un și fiica saFoto: KCNA via KNS / AP / Profimedia

„Cea mai la îndemână explicație ar fi că Ju Ae este succesoarea lui Kim Jong Un, dar vorbim despre Coreea de Nord, așa că cea mai la îndemână explicație este probabil greșită”, a spus Chang. „Ar putea fi legată mai degrabă de sora lui Kim Jong Un, Kim Yo Jong, care este foarte capabilă și foarte ambițioasă.

Poate că Kim Jong Un îi spune astfel să stea la locul ei și să-și ia gândul de la putere. Kim are probleme grave de sănătate – diabet, probleme cardiace, așa că discuțiile despre succesiune sunt importante în Coreea de Nord”, a adăugat expertul.

El a remarcat că mama lui Ju Ae, care era și ea prezentă la evenimentele din ultima săptămână, nu a fost deloc fotografiată. „Trebuie să ne gândim ce înseamnă acest lucru”, a spus el.

Citește mai mult pe Digi24.ro