Aeronava Tarom cu care a venit în România secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a fost însoțită de un avion de luptă F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române.

HotNews.roFoto: Hotnews

Stoltenberg a venit în România pentru reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre NATO, ce are loc săptămâna aceasta la București.

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice se întâlnește la București cu președintele României, Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciuca și cu ministrul de externe Bogdan Aurescu. El va susține o conferință de presă împreună cu șeful statului român, programată luni-după amiază.

Imaginile cu avionul F-16 care a însoțit cursa Tarom au fost postate pe Twitter de purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.

„Întâmpinare grozavă la București de către un F16 românesc. De neimaginat din multe puncte de vedere atunci când am părăsit orașul meu natal acum mai bine de 45 de ani”, a scris ea pe rețeaua de socializare.

Ce spune MApN misiunea de însoțire aeriană a delegației NATO

„Forțele Aeriene Române au executat luni o misiune de însoțire aeriană a aeronavei TAROM care a asigurat transportul delegației NATO, participante la Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe ale statelor membre ale NATO, eveniment ce se va desfășura la București în zilele de 29 și 30 noiembrie.

Două aeronave F-16 Fighting Falcon, din dotarea Bazei 86 Aeriene „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă”, Borcea, au escortat, pentru aproximativ 30 de minute, aeronava TAROM de la intrarea în țară până la aterizarea pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, Otopeni.

Misiunea pentru asigurarea securității zborului aeronavei care a transportat delegația NATO a fost efectuată la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe și executată în deplină siguranță, cu respectarea întocmai a cerințelor și a prevederilor legale.”

(Foto: Forțele Aeriene Române)