Bilanțul cutremurului produs luni pe insula Java din Indonezia a crescut la 321 de morți, a anunțat duminică agenția de gestionare a dezastrelor din această țară, potrivit AFP.

cutremur in IndoneziaFoto: Captura

Cutremurul de mică adâncime, cu magnitudinea de 5,6 grade, a provocat pagube importante în Java de Vest. Bilanțul inițial de aproximativ 270 de morți a continuat să crească în fiecare zi, pe măsură ce echipele de salvare găseau mai multe cadavre sub dărâmăturile clădirilor prăbușite sau înghițite de alunecări de teren.

„După ce sâmbătă au fost găsite alte opt cadavre și trei astăzi, suntem acum la 321 de morți”, a declarat duminică seara Suharyanto, șeful agenției de gestionare a dezastrelor, care, ca mulți indonezieni, are un singur nume. Unsprezece persoane sunt încă date dispărute, iar căutările vor continua și luni.

Cutremurul a distrus sau a avariat peste 60.000 de locuințe, iar 73.000 de persoane strămutate sunt acum adăpostite în peste 300 de adăposturi, a adăugat el.

Situată pe „centura de foc” a Pacificului, unde se întâlnesc plăcile tectonice, Indonezia este lovită în mod regulat de cutremure și erupții vulcanice.

Acest cutremur este cel mai mortal din Indonezia din 2018, când regiunea Palu (insula Sulawesi) a fost lovită de un cutremur și un tsunami care au ucis peste 4.000 de persoane.