Actorul Oh Yeong-su, cunoscut pentru rolul său din serialul Squid Game („Jocul calamarului”) este acuzat că a atins în mod necorespunzător o femeie în 2017, au spus oficialii, relatează BBC.

Oh Yeong-suFoto: Richard Shotwell / AP / Profimedia

Presupusa victimă a depus prima dată o plângere la poliție împotriva actorului în decembrie anul trecut, potrivit agenției de presă Yonhap. Dar cazul a fost închis în aprilie fără ca Oh Yeong-su să fie inculpat.

Procuratura a redeschis acum ancheta „la cererea victimei”, transmite agenția.

În urma acuzației, Ministerul Culturii din Seul a decis să înceteze difuzarea unei reclame guvernamentale cu Oh Yeong-su, potrivit știrilor locale citate de agenția de știri AFP.

Actorul de 78 de ani a negat acuzația. Potrivit Variety, acesta a spus că doar ar fi luat-o pe femeie de mână pentru a o ghida în jurul lacului.

El a devenit primul actor sud-coreean care a câștigat un premiu la Globurile de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, pentru rolul său în thrillerul Squid Game.

Squid Game - cel mai popular serial Netflix din toate timpurile - este un serial thriller care spune povestea unor oameni plini de datorii care intră într-un concurs dus pe viață și pe moarte în cadrul unor jocuri pentru copii, în speranţa de a câştiga milioane de dolari.