Autorităţile de la Grădina Zoologică din Miami au fost nevoite să îl eutanasieze pe Dalip, considerat cel mai bătrân elefant asiatic din SUA, din cauza stării de sănătate care s-a înrăutățit în ultima vreme, transmite EFE. Pahidermul avea 56 de ani, notează Agerpres.

Dalip, cel mai bătrân elefant din SUA, la Grădina Zoologică din Miami, pe când avea 46 de aniFoto: Songquan Deng / Alamy / Alamy / Profimedia

De mai multe luni, Dalip, al cărui nume înseamnă ''Rege'' în hindi, ''slăbise şi dădea semne de înrăutăţire a stării sale de sănătate din cauza vârstei avansate'', a declarat purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice, Ron Magill.

Medicii veterinari au ajuns la concluzia că starea de sănătate a pahidermului nu se va îmbunătăţi.

Dalip a fost eutanasiat de Ziua Recunoștinței, după ce angajații Grădinei Zoologice din Miami au observat că nu mai poate sta în picioare.

Cu toate acestea, pahidermul iubit de toată lumea s-a bucurat de ultimele sale gustări din bunătățile preferate: pepene galben, pepene verde și sandvișuri cu unt de arahide și jeleu, notează Miam Herald.

„Angajaţilor care au lucrat şi l-au cunoscut pe Dalip de mulţi ani le-au dat lacrimile în timp ce stăteau la rând să-şi ia rămas bun de la el. Pentru mulţi, nu era doar patriarhul turmei de elefanţi de la grădina zoologică, ci patriarhul tuturor animalelor de la grădina zoologică”, a explicat Magill.

Dalip a sosit la Miami din India, în 1967, când avea doar un an, fiind dăruit grădinii zoologice din SUA de filantropul Ralph Scott.