O comoară din aur din perioada celtică, în valoare de câteva milioane de euro, a fost furată dintr-un muzeu din oraşul german Manching, aflat în Bavaria Superioară, conform DPA şi AFP.

Politia germanaFoto: Captura YouTube

Hoţii au pătruns în Muzeul Celţilor şi Romanilor în noaptea de luni spre marţi şi au furat obiectele din aur, a anunțat poliţia bavareză.

Angajaţii muzeului din Manching au descoperit dimineaţa că "vitrina a fost spartă" şi au constatat dispariţia comorii, a precizat poliţia locală pentru AFP.

Dispariţia comorii este un "dezastru total" pentru oraşul bavarez, a reacţionat primarul din Manching, Herbert Nerb, intervievat de Sueddeutsche Zeitung. Edilul a menţionat că hoţii au tăiat cablurile pentru a zădărnici măsurile de securitate şi pentru a putea acţiona, afirmaţie neconfirmată de poliţişti.

Cele 450 de monede de aur au fost descoperite în Manching, un oraş din apropiere de Ingolstadt, în 1999. A fost cea mai mare descoperire a unor obiecte de aur din perioada celtică. Obiectele au fost expuse publicului începând din 2006.

Zona a fost cândva locul unei mari aşezări celtice cunoscute sub numele de Oppidum von Manching. Arheologii continuă să exploreze activ regiunea considerată de biroul bavarez pentru conservare istorică unul dintre cele mai importante situri arheologice de la nord de Alpi. (Sursa: Agerpres)