Cel puțin 20 de persoane au murit, iar alte aproximativ 300 au fost rănite în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,6 produs luni în provincia Java de Vest din Indonezia, scrie Reuters.

cutremur in IndoneziaFoto: Captura

Herman Suherman, un oficial guvernamental din Cianjur, a declarat pentru postul de știri MetroTV că în orașul din Java de Vest unde a fost localizat epicentrul cutremurului, în jur de 20 de persoane au murit, iar alte aproximativ 300 au fost rănite. El a precizat că răniții au fost duși la patru spitale și că este posibil ca numărul victimelor să crească.

Cutremurul de luni s-a produs în Cianjur, la aproximativ 75 km sud-est de capitala Jakarta, la o adâncime de 10 km, a anunțat agenția de meteorologie și geofizică (BMKG), adăugând că nu există riscul pentru tsunami.

Agenția națională pentru dezastre a anunțat că mai multe case și un internat islamic din zonă au fost avariate. Imagini difuzate de televiziunea locală arată că unele clădiri din Cianjur s-au transformat aproape în totalitate în ruine, în timp ce locuitorii panicați se înghesuiau afară.

În două ore de la producerea cutremurului au fost înregistrate 25 de replici.