​Donald Trump a declarat sâmbătă că nu are niciun interes să se întoarcă pe Twitter, chiar dacă o majoritate (una redusă) a votat în favoarea readucerii fostului președinte american într-un sondaj organizat de noul proprietar Elon Musk, transmite Reuters.

Donald TrumpFoto: snapshot/Future Image/D Van Tine / Shutterstock Editorial / Profimedia

Puțin peste 15 milioane de utilizatori Twitter au votat în cadrul sondajului, 51,8% dintre aceștia pronunțându-se în favoarea repunerii în drepturi a lui Trump.

„Oamenii au decis. Trump va fi reinstalat", a scris Musk pe Twitter.

Contul de Twitter al lui Trump, care avea peste 88 de milioane de urmăritori înainte de a fi interzis pe 8 ianuarie 2021, a început să acumuleze iar adepți și avea peste 9 milioane de followeri la ora redactării acestui articol.

Trump nu a părut, însă, deloc entuziasmat de idee

„Nu văd niciun motiv pentru asta", a declarat fostul președinte atunci când a fost întrebat dacă intenționează să revină pe Twitter într-un grup de discuții la reuniunea anuală de conducere a Coaliției Republicanilor Evrei.

El a spus că va rămâne cu noua sa platformă Truth Social, aplicația dezvoltată de startup-ul său Trump Media & Technology Group (TMTG), despre care a spus că are o implicare mai bună a utilizatorilor decât Twitter și că se descurcă "fenomenal de bine".

Trump, care și-a lansat marți candidatura pentru recâștigarea Casei Albe în 2024, l-a lăudat pe Musk și a spus că l-a apreciat întotdeauna.

Dar Trump a mai spus că Twitter suferă din cauza boților, a conturilor false și că problemele cu care se confruntă sunt „incredibile".

Fostul președinte s-a implicat puternic în Truth Social

În cazul în care Trump s-ar întoarce totuși Twitter, mișcarea ar ridica întrebări cu privire la angajamentul său față de Truth Social, care a fost lansat pe App Store de la Apple în februarie și pe Play Store de la Google în octombrie.

Trump are aproximativ 4,57 milioane de urmăritori pe Truth Social.

Truth Social a fost principala sursă de comunicare directă a lui Trump cu adepții săi de când a început să posteze pe aplicație în mod regulat în luna mai.

El a folosit Truth Social pentru a-și promova aliații, pentru a-și critica adversarii și pentru a-și apăra reputația pe fondul unor diferite investigații statale, federale și parlamentare.

Cu toate acestea, acordul său cu compania lasă loc pentru ca Trump să se angajeze pe scară largă pe alte platforme. Trump este obligat să acorde Truth Social o exclusivitate de șase ore pentru orice postare - dar este liber să posteze „mesaje politice, strângere de fonduri politice sau eforturi de a obține voturi" pe orice site, în orice moment, potrivit unui document SEC din luna mai.