Un avion al companiei LATAM Airlines s-a ciocnit vineri cu o mașină de pompieri pe pistă, în timp ce decola de pe aeroportul din capitala peruană Lima, provocând moartea a doi pompieri, a anunțat compania aeriană, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministerul peruan al Sănătății a declarat că 20 de pasageri erau tratați într-o clinică, iar cel puțin doi se aflau în stare gravă.

Compania aeriană a precizat că niciun pasager sau membru al echipajului nu a murit.

Ministerul a declarat că 61 de persoane au fost duse la clinici și spitale din apropiere de Aeroportul Internațional Jorge Chavez. Nu era clar dacă acest lucru s-a datorat rănilor sau măsurilor de precauție.

Președintele Pedro Castillo a exprimat condoleanțe familiilor celor doi pompieri într-o declarație pe Twitter, spunând că se roagă pentru recuperarea celor răniți.

Nu se știe la acest moment de ce mașina de pompieri a intrat pe pistă în timp ce avionul decola.

Acesta este al doilea incident în mai puțin de o lună în care este implicată compania LATAM Airlines, după ce unuia dintre avioanele sale i-a fost distrus botul avionului în timpul unei furtuni puternice care l-a forțat să aterizeze de urgență.

Sucursala din Peru a LATAM Airlines, cu sediul în Chile, a spus că își desfășoară toate resursele pentru a se ocupa de cei afectați și colaborează cu autoritățile pentru a sprijini ancheta.

Un videoclip postat pe rețelele de socializare arată cum avionul se ciocnește cu mașina de pompieri pe pistă, apoi ia foc rapid într-un nor de fum în timp ce se oprește la sol.