Poliţia din Roma caută un posibil criminal în serie după ce cadavrele a trei femei au fost găsite în două apartamente din cartierul de lux Prati, conform The Guardian.

Cartierul de lux Prati din RomaFoto: DreamsTime / Tupungato

Două dintre femei, ambele lucrătoare sexuale de naţionalitate chineză despre care se crede că au vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani, au fost găsite înjunghiate mortal într-un apartament de pe Via Augusto Riboty.

Portarul blocului a tras un semnal de alarmă după ce a găsit, joi dimineaţă, corpul uneia dintre femeile decedate în pragul apartamentului, în timp ce celălalt cadavru a fost găsit în interior.

Cadavrul unei femei columbiene, identificată drept Marta Castano Torres, şi ea o lucrătoare sexuală care fusese înjunghiată, a fost găsit de sora ei într-un apartament de la subsol, pe o stradă din apropiere.

Cadavrele femeilor de origine chineză, care nu fost încă identificate, aveau răni produse prin înjunghiere în gât, piept şi spate.

O sursă de la poliţia de la Roma a spus că anchetatorii iau în calcul teoria conform căreia femeile au fost ucise de aceeaşi persoană.

Torres, în vârstă de 65 de ani, despre care presa italiană a spus că lucra ca lucrătoare sexuală pentru a-şi întreţine fiica, se crede că a fost ucisă înaintea celorlalte două victime.

Crimele au avut loc la câteva sute de metri de Curtea Supremă a Italiei, într-un cartier elegant în care în ultimii ani s-a înregistrat o creştere a reţelelor infracţionale care desfăşoară afaceri legate de de prostituţie în apartamente.

Prostituţia a devenit o profesie reglementată în Italia pentru a proteja lucrătorii sexuali. Italia permite prostituţia stradală, dar prostituţia organizată şi bordelurile sunt ilegale.

„Aceste crime sunt îngrozitoare”, a spus Ermina Gbido de la Comitetul pentru Drepturile Civile ale Prostituatelor, o organizaţie non-profit fondată de lucrătorii sexuali în 1982 pentru a lupta împotriva traficului sexual şi a-i sprijini pe cei care practică această meserie.

(foto articol: ©Tupungato|Dreamstime.com)