Ambasadorul SUA în Israel, Thomas Nides, a vizitat joi o așezare evreiască din Cisiordania ocupată pentru a prezenta condoleanțe familiei victimei unui atac comis de un palestinian, potrivit AFP.

Thomas Nides, ambasador in IsraelFoto: US State Department

Consiliul regional Shomron Yossi Dagan, care gestionează așezările din nordul Cisiordaniei, a precizat într-o declarație că vizita a avut loc în Kiryat Netafim.

O purtătoare de cuvânt a ambasadei americane a confirmat pentru AFP vizita, precizând că a fost prima vizită a lui Nides la o așezare de la preluarea postului de ambasador în decembrie 2021.

În ianuarie anul trecut, el declarase pentru cotidianul israelian Yediot Aharonot că nu va vizita coloniile.

Însoțit de președintele Consiliului Regional Shomron, Yossi Dagan, ambasadorul a vizitat familia lui Tamir Avichai, una dintre cele trei victime ale unui atac comis marți de un palestinian în apropierea așezării Ariel, potrivit comunicatului.

La începutul zilei, Nides a prezentat în Israel condoleanțe familiilor celorlalte două victime ale atacului, potrivit ambasadei SUA.

Un bărbat palestinian a ucis marți trei civili israelieni în nordul Cisiordaniei într-un atac cu armă albă și a fugit. Un soldat israelian l-a împușcat apoi mortal.