În ianuarie 2021, autoritățile din Chicago au arestat un bărbat în vârstă de 36 de ani, Aditya Singh, care a trăit timp de 3 luni pe Aeroportul Internațional O'Hare. Din octombrie 2020, stătea în aeroport, bazându-se pe generozitatea străinilor care îi cumpărau mâncare, dormind în terminale și folosind băile din sălile de așteptare. A fost descoperit abia când un angajat al aeroportului i-a cerut actul de identitate, relatează CNN.

Pasageri așteptând îmbarcarea pe aeroportFoto: Tewin Kijthamrongworakul / Alamy / Profimedia

Singh nu este primul om care a trăit cu lunile în aeroport. Sunt astfel de cazuri care s-au prelungit timp de ani întregi. Dar nu toți cei care trăiesc într-un aeroport o fac voit. Mehran Karimi Nasseri, care a trăit 18 ani pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris și a inspirat filmul „The Terminal”, a fost inițial nevoit să trăiască acolo, pentru că nu i-a fost permis accesul pe teritoriul Franței.

Aeroporturile sunt ca niște „mini-orașe”. Au lăcașuri de cult, poliție, hoteluri, restaurante, magazine și transport public. Așa că e posibil să locuiești în aeroporturi, deoarece acestea oferă facilitățile de bază necesare supraviețuirii: hrană, apă, băi și adăpost. Iar cei hotărâți să rămână acolo pot găsi modalități de a rămâne nedescoperiți perioade lungi de timp.

Citește mai mult pe Digi24.ro