Trei oficiali americani au afirmat că evaluările preliminare au sugerat că racheta care a ajuns în Polonia a fost lansată de forţele ucrainene asupra uneia ruseşti care a vizat teritoriul ucrainean în timpul atacului de marţi. Oficialii au vorbit sub rezerva anonimatului deoarece nu erau autorizaţi să discute public pe acest subiect, precizează AP.

Racheta S300Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Conform AP, această evaluare şi comentariile lui Biden la summitul Grupului celor 20 din Indonezia contrazic informaţiile de marţi ale unui înalt oficial de informaţii american care a declarat AP că rachetele ruseşti au intrat în Polonia.

Preşedintele american Joe Biden a declarat că informaţiile preliminare sugerează că este puţin probabil ca racheta care a provocat marţi o explozie în Polonia şi a ucis doi civili să fi fost lansată din interiorul Rusiei, transmite CNN.

El a adăugat că "este puţin probabil, având în vedere traiectoria, ca aceasta să fi fost trasă din Rusia. Dar vom vedea".

Anterior, Ministerul rus al Apărării a declarat că informaţiile privind rachetele ruseşti care ar fi aterizat în Polonia au fost o "provocare deliberată".

Rusia a lansat marţi cel puţin 85 de rachete, cele mai multe dintre ele vizând instalaţiile energetice ucrainene.

Sursa: news.ro