Șase persoane au murit într-o coliziune care a implicat două avioane din Al Doilea Război Mondial sâmbătă la un spectacol aviatic din Dallas, Texas, a declarat duminică un ales local, relatează AFP.

Accident aviaticFoto: LM Otero / Associated Press / Profimedia Images

Un bombardier Boeing B-17 Flying Fortress și un avion de vânăroare Bell P-63 KingCobra s-au ciocnit în aer sâmbătă după-amiază, au declarat autoritățile de reglementare a aviației, FAA, într-un comunicat de sâmbătă.

„Conform medicilor legiști din comitatul Dallas, șase persoane au murit în total în urma accidentului de ieri de la Wings over Dallas Air Show”, a declarat Clay Jenkins, pe Twitter.

„Autoritățile vor continua să lucreze astăzi la anchetă și la identificarea decedaților”, a spus el.

Ciocnirea a avut loc pe micul aeroport Dallas Executive, în timpul unui spectacol de avioane militare din anii 1940.

Martorii au postat online videoclipuri cu accidentul. Pe unul dintre ele, unul dintre dispozitive pare să se rupă înainte să lovească pământul.

Primarul Dallas Eric Johnson a declarat pe Twitter că „niciun spectator sau nimeni de la sol nu a fost rănit”.

Sindicatul piloților Allied Pilots Association a confirmat sâmbătă seara că doi dintre membrii săi pensionari au murit la bordul B-17.

În cadrul unei conferințe de presă la scurt timp după tragedie, șeful Forțelor Aeriene Comemorative (CAF) care a organizat evenimentul, Hank Coates, a declarat că B-17 operează în mod normal cu patru sau cinci membri ai echipajului, în timp ce P-63 are doar un pilot.

El a adăugat că piloții care operează aceste avioane în timpul unor astfel de spectacole erau voluntari experimentați, cu „o pregătire foarte extinsă”, și că deseori erau piloți militari pensionați.