O explozie a avut loc duminică pe strada Istiklal, una dintre cele mai aglomerate străzi pietonale din centrul Istanbulului, relatează Reuters. Cel puțin 6 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite, potrivit primelor informații.

Explozie pe o strada in IstanbulFoto: Colaj foto
  • UPDATE: La aproximativ patru ore după explozie, vicepreședintele Fuat Oktay și ministrul de interne Suleyman Soylu au vizitat locul exploziei. Oktay a spus că numărul răniților a ajuns la 81 și a reiterat că șase persoane au murit în explozie.
  • Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunțat un „atac josnic” care a făcut „șase morți”, a spus el la tv, relatează AFP. „Autorii acestui atac josnic vor fi demascați. Poporul nostru să fie sigur că autorii vor fi pedepsiți", a spus el, la doua ore după explozia de pe strada comerciala Istiklal.
  • „Eforturile de a învinge Turcia și poporul turc prin terorism vor eșua astăzi, așa cum au eșuat ieri și așa cum vor eșua din nou mâine”, a declarat Erdogan într-o conferință de presă.
  • Al Jazeera transmite că principalul suspect este o femeie care a lăsat pe stradă un bagaj explozibili care a explodat 2-3 minute mai târziu. Poliția caută 3 suspecți, inclusiv 2 tineri născuți după anul 2000.

Radiodifuzorul de stat TRT și alte mass-media au arătat ambulanțe și poliție îndreptându-se la fața locului de pe populara stradă Istiklal din Istanbul din cartierul Beyoglu.

Această arteră comercială situată în apropierea Pieţei Taksim este de obicei frecventată şi de turişti străini.

Agenția de stat Anadolu a declarat că cauza exploziei nu este încă cunoscută, iar în social media a apărut informaţia că au murit mai mulți oameni, relatează News.ro

Explozia din Istanbul s-a soldat cu morți și răniți. Momentul exploziei a fost surprins pe video

Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a precizat că explozia a avut loc aproximativ la ora locală 16.20 şi că s-a soldat cu morţi şi răniţi.

Ulterior, acesta a revenit și a spus că potrivit primelor rapoarte, 4 persoane și-au pierdut viața și alte 38 au fost rănite în explozia care a avut loc pe strada Istiklal.

După scurt timp, însă, președintele Turciei a spus că bilanțul a urcat la șase morți și 53 de răniți. La aproximativ patru ore după explozie, vicepreședintele Fuat Oktay a spus că numărul răniților a ajuns la 81.

Pe imaginile apărute pe rețelele de socializare se vede exact momentul exploziei.

Pe alte imagini surprinse de camerele de supraveghere se vede ce pare a fi un bagaj lăsat de cineva, iar explozia pare să se producă în acel loc.