Pitonul birmanez de 6 metri a fost prins în parcul național Everglades din Florida. Reptila este o specie invazivă și a fost eutanasiată, apoi dusă la necropsie, unde oamenii de știință au găsit în stomacul ei un aligator întreg de 1,5 metri, notează Newsweek.

Piton birmanezFoto: Stuart Dyer / Alamy / Alamy / Profimedia

În înregistrarea video, realizată de către geologul Rosie Moore, se vede cum oamenii de știință evaluează „umflătura” din stomacul pitonului înainte de a-l deschide.

Apoi, oamenii de știință pot fi văzuți scoțând întregul aligator din stomacul reptilei.

Pitonii birmanzi sunt o specie invazivă în Florida. Ei sunt originari din Asia, dar pot supraviețui și în climatul din Florida.

Deoarece sunt atât de dăunători pentru ecosistem, șerpii, în special cei mari, sunt de obicei eutanasiați de oamenii de știință atunci când sunt observați.

Pradă neobișnuită

Deși nu este de neconceput ca pitonii să se înfrupte din aligatori, este totuși neobișnuit. Pitonul începuse să digere crocodilul, dar în mare parte, crocodilul era complet intact și doar stratul dermic a fost afectat, a precizat Moore.

Pitonul birmanez poate înghiți prada întreagă, deoarece maxilarele lor sunt unite cu ligamente flexibile, ceea ce înseamnă că se pot deplasa foarte ușor în jurul victimelor.

Luna trecută, o femeie din provincia Jambi din Indonezia a fost ucisă și înghițită cu totul de un piton, potrivit BBC, citând presa locală.