Aeroportul din Valencia a fost nevoit să-şi întrerupă sâmbătă activitatea din cauza unei furtuni violente, a anunţat organismul de control aerian spaniol Enaire, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Furtuna in ValenciaFoto: Jorge Gil / Zuma Press / Profimedia

"O furtună violentă pe aeroportul din Valencia a impus suspendarea tuturor aterizărilor şi tuturor decolărilor", a postat pe Twitter Enaire.

"Pista aeroportului din Valencia nu mai este operaţională după ce a fost lovită de un fulger. Lucrări de reparaţie vor începe cât de curând posibil", a precizat la rândul său AENA, societatea care gestionează aeroportul, pe Twitter.

Furtuna s-a abătut vineri seară pe coasta estică a acestei regiuni cu vânturi violente şi ploi torenţiale, care s-au intensificat sâmbătă dimineaţă devreme.

Cel puţin nouă zboruri care trebuiau să aterizeze la Valencia au fost reorientate spre aeroporturile Alicante, Barcelona, Ibiza şi Madrid, potrivit aeroportului din Valencia.

Furtuna a afectat de asemenea traficul feroviar în regiunea Valencia, potrivit ADIF, gestionarul reţelei feroviare spaniole, precum şi mai multe linii de metrou, potrivit administraţiei din regiunea Valencia.