​Asociația națiunilor din sud-estul Asiei pare să fi primit sâmbătă, cel puțin pentru o clipă, un membru surprinzător dintr-o parte a lumii complet diferită, într-o nouă gafă a președintelui american Joe Biden, care a confundat Cambodgia cu Columbia, relatează AFP.

Joe BidenFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Aș dori să-i mulțumesc premierului pentru leadershipul Columbiei la președinția ASEAN”, a spus președintele SUA în deschiderea Summitului Asiei de Sud-Est de la Phnom Penh, alături de prim-ministrul Cambodgiei, Hun Sen.

Columbia, o țară din America de Sud, pare să fie în mintea președintelui american, pentru că a făcut aceeași greșeală și când a părăsit Casa Albă pentru lunga sa călătorie în Asia.

El le-a spus reporterilor că „se îndreaptă spre Columbia”, înainte de a se corecta rapid să spună „Vreau să spun Cambodgia”.

Biden, care va împlini 80 de ani luna aceasta, este renumit pentru numeroasele sale gafe de la începutul carierei sale la Washington.

Cea mai recentă gafă a sa, care este ușor de contestat din punct de vedere geografic, a fost totuși mai puțin jenantă decât cea a vicepreședintelui său în septembrie anul trecut din Coreea de Sud.

Kamala Harris, în timpul unei vizite în zona demilitarizată care separă Coreea de Nord de Coreea de Sud, a spus că Statele Unite au avut „o alianță cu Republica Coreea de Nord. Și este o alianță care este puternică și durabilă”.

Cu toate acestea, gafa lui Biden de sâmbătă vine la mai puțin de jumătate de lună când a confundat războiul din Ucraina cu războiul din Irak.