Apple va investi sume importante de bani în Emergency SOS, sistemul de comunicare prin satelit pentru iPhone 14, care urmează a fi disponibil cândva în luna noiembrie.

Apple iPhone 14Foto: Captura Youtube

Una dintre cele mai importante noi facilităţi pe care Apple le-a promis în momentul în care a prezentat seria iPhone 14 va fi disponibilă din această lună, anunţă compania americană.

Cu Emergency SOS funcţional, utilizatorii vor putea trimite mesaje scrise de urgenţă din zone lipsite de acoperirea semnalului furnizat de infrastructura terestră de comunicare.

De asemenea, tot prin conexiunea la satelit, utilizatorii vor putea folosi aplicaţia Find My pentru a trimite poziţia geografică în care se află.

Funcţia este, deocamdată, disponibilă doar pe iPhone 14 şi iPhone 14 Pro şi funcţionează doar în Statele Unite şi Canada. Aceasta va fi gratuită doar în primii doi ani.

Apple va investi 450 de milioane de dolari în infrastructura necesară comunicării prin satelit, o parte mare din aceşti bani mergând către partenerul Globalstar. Emergency SOS va folosi sateliţii Globalstar şi peste 300 din angajaţii Globalstar se vor ocupa de funcţionarea serviciului lansat de Apple.

Sursa: news.ro