Directorii pentru securitatea informaţiilor, confidenţialitate şi conformitate ai Twitter părăsesc compania, potrivit unui mesaj intern văzut de Reuters şi a unui tweet, demisii care ar putea expune compania de social media la pericolul de a încălca regulile autorităţilor de reglementare, transmite Reuters.

Elon MuskFoto: Patrick Pleul / AFP / Profimedia Images

"Directorii noştri pentru securitatea informaţiilor, confidenţialitate şi conformitate şi-au dat demisia aseară. Această ştire va fi îngropată în drama revenirii la birou. Cred că este intenţionat", a scris un avocat al echipei de confidenţialitate a companiei, într-o notă postată pe Twitter.

Directorul pentru securitate al companiei, Lea Kissner, a confirmat că şi-a dat demisia într-un tweet.

Potrivit notei, directorul pentru confidenţialitate al Twitter, Damien Kieran, şi responsabilul pentru conformitate Marianne Fogarty şi-au dat demisia.

Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii cu privire la plecări.

Noul şef al Twitter, miliardarul Elon Musk, a trecut rapid la măsuri de restructurare după ce a preluat compania pentru 44 de miliarde de dolari, pe 27 octombrie, reducând săptămâna trecută jumătate din forţa de muncă a companiei de social media, promiţând să oprească conturile false şi percepând 8 dolari pe lună pentru serviciul Twitter Blue, care va include o verificare albastră.

Musk l-a concediat imediat pe fostul director general Parag Agrawal şi pe alţi membri din conducerea de top, iar şefii de publicitate şi marketing ai companiei au plecat la scurt timp după aceea, adăugându-se îngrijorărilor că Twitter nu are suficienţi oameni pentru a monitoriza dacă respectă reglementările.

”Urmărim evoluţiile recente de la Twitter cu profundă îngrijorare. Niciun CEO sau companie nu este deasupra legii, iar companiile trebuie să respecte decretele noastre de consimţământ. Ordinul nostru de consimţământ revizuit ne oferă noi instrumente pentru a asigura conformitatea şi suntem pregătiţi să le folosim”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Comisiei Federale pentru Comerţ.

Sursa: news.ro