Un avion al companiei Emirates cu 228 de pasageri și 18 membri ai echipajului care a decolat joi seară de pe aeroportul internațional din Atena cu destinația New York a fost nevoit să se întoarcă la Atena la ordinul poliției grecești, au declarat surse din cadrul poliției.

Avion EmiratesFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"După ce a fost informată de autoritățile străine că la bordul acestui avion se afla o persoană suspectă, poliția greacă a ordonat întoarcerea la Aeroportul Internațional din Atena -Eleftherios Venizelos", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliției grecești.

Însoțit de două avioane de vânătoare F-16 ale forțelor aeriene grecești, avionul Emirates EK-210 s-a întors la aproximativ 45 de minute după ce a decolat de pe aeroportul din Atena, a precizat aceeași sursă.

Potrivit primelor informații, autoritățile americane au fost cele care au alertat poliția elenă cu privire la prezența unei "persoane suspecte" la bordul aeronavei.

Cu puțin timp înainte de întoarcerea avionului Emirates, un alt avion Emirates cu destinația Dubai a fost verificat joi seara pe aeroportul din Atena înainte de a decola.

Autoritățile nu au identificat nicio persoană suspectă, iar avionul a plecat în cele din urmă după o întârziere de aproape cinci ore spre Dubai, potrivit unei surse de la aeroportul grec.