Un judecător american l-a obligat joi pe teoreticianul conspiraționismului american Alex Jones, care a fost deja obligat să plătească aproape un miliard de dolari familiilor victimelor unui masacru școlar pe care l-a negat, să plătească încă 473 de milioane de dolari, potrivit AFP.

Alex JonesFoto: Captura YouTube

Magistratul din Connecticut, Barbara Bellis, a decis că comportamentul lui Jones a fost dovedit ca fiind intenționat greșit.

Proprietarul site-ului Infowars afirmase că rudele elevilor și membrilor personalului uciși în 2012 la școala Sandy Hook din Connecticut erau actori și că crima a fost pusă în scenă de cei care se opun armelor de foc. O teorie a conspirației persistentă care s-a răspândit pe internet.

Alex Jones și compania sa, Free Speech Systems, s-au angajat în "atacuri împotriva reclamanților timp de aproape un deceniu, inclusiv în timpul procesului, un comportament plin de ură, rău intenționat și nejustificat care a adus prejudicii reclamanților", a scris judecătoarea, care a prezidat procesul său.

Ea l-a obligat să plătească daune de peste 473 de milioane de dolari.

Un juriu din Waterbury, Connecticut, a decis în octombrie că Alex Jones trebuie să plătească familiilor celor opt victime, precum și unui agent FBI prezent în ziua tragediei, 965 de milioane de dolari ca despăgubiri pentru defăimare, durere și suferință.