​​Ziarul favorit al lui Donald Trump se întoarce împotriva lui. După ce l-a proclamat, miercuri, pe Ron DeSantis viitorul Partidului Republican, New York Post revine joi pe prima pagină cu un editorial violent împotriva lui Trump, cu titlul „Trumpty Dumpty”, în care fostul președinte este considerat sabotorul republicanilor la alegerile intermediare.

Donald TrumpFoto: Andrew Harnik / AP / Profimedia

News York Post este un tabloid din imperiul media al lui Rupert Murdoch care pare să se reorienteze către noua stea a republicanilor.

În editorialul care deschide miercuri ziarul si care are ca supratitlu „toxicul Trump”, autorul concluzionează că „ceea ce sugerează rezultatele alegerilor intermediare de marți seară este că fostul președinte Donald Trump este probabil cel mai profund respingător de voturi din istoria modernă a Americii”.

El susține că mulți candidați republicani care au fost susținuți de Donald Trump au pierdut alegerile, amintind de marile înfrângeri ale lui Dr. Mehmet Oz, Blake Masters sau Herschel Walke.

Trump: „Am avut un succes extraordinar. De ce s-ar schimba ceva?”

Donald Trump însă vede lucrurile altfel. Într-un interviu la Fox News, fostul președinte a vorbit despre „victorii extraordinare” ale candidaților pe care el i-a susținut.

„Oamenii pe care i-am susținut s-au descurcat foarte bine. 216 câștigători la 19 pierzători este uimitor", a spus el.

Trump a amintit victoriile senatorului Chuck Grassley în Iowa, senatorului Marco Rubio în Florida, Eric Schmitt în Missouri, JD Vance în Ohio, Ted Budd în Carolina de Nord, sau Ron Johnson în Wisconsin.

„Cred că am avut candidați grozavi care au avut rezultate foarte bune”, a spus el.

Întrebat dacă rezultatul alegerilor intermediare, când „valul roșu” nu s-a produs i-a schimbat planurile în privința anunțului pe care a promis să-l facă pe 15 noiembrie, Trump a răspuns: „am avut un succes extraordinar. De ce s-ar schimba ceva?":