Prietenii Ungariei au câştigat toţi la alegerile intermediare din Statele Unite, a scris într-o postare de pe Facebook ministrul de externe, Péter Szijjártó, potrivit Magyar Hirlap.

Peter SzijjartoFoto: Ovsyannikova Yulia / Zuma Press / Profimedia

Şeful diplomaţiei ungare a amintit că Mike Crapo, Adrian Smith, Mike Kelly și Mike Waltz au susținut ferm Ungaria atunci când administrația Biden a anulat acordul fiscal bilateral, ca răspuns la refuzul Guvernului ungar de a majora taxele.

"Prietenii noştri ne-au asigurat că dacă majoritatea republicană revine, se va restabili și cooperarea fiscală între cele două țări. Felicitări!", a scris ministrul ungar de externe, citează Rador.

Săptămâna trecută, înainte de alegerile americane, Szijjarto a declarat că relația de cooperare politică dintre Ungaria și Statele Unite "a fost cea mai bună și cu adevărat bazată pe respect reciproc atunci când Donald Trump era președintele SUA".

"Când există o conducere republicană în SUA, relațiile noastre sunt întotdeauna mai bune", a adăugat el.

Premierul naționalist Viktor Orban, care a fost reales pentru al patrulea mandat consecutiv în aprilie, este văzut de mulți membri ai dreptei dure americane ca un model pentru politicile sale dure în materie de imigrație și pentru sprijinul acordat familiilor și conservatorismului creștin.