Președintele american Joe Biden a declarat miercuri că "intenționează" să candideze pentru un al doilea mandat în 2024, dar va confirma acest lucru "la începutul anului viitor", potrivit AFP.

Joe BidenFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Intenția mea este să candidez din nou", a declarat liderul democrat în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că este vorba însă de o "decizie de familie".

Președintele american Joe Biden a salutat miercuri o "zi bună pentru democrație", în urma alegerilor de la jumătatea mandatului, în care democrații s-au descurcat mai bine decât se așteptau în fața republicanilor.

"Ieri am avut alegeri. Și a fost o zi bună, cred, pentru democrație", a declarat președintele democrat în cadrul unei conferințe de presă la Casa Albă, salutând alegerile care s-au desfășurat "aparent fără interferențe".

"În timp ce presa și experții au prezis un val roșu uriaș, acesta nu s-a întâmplat", a adăugat el, recunoscând totodată "frustrarea" multor alegători față de inflație.

Liderul democrat s-a declarat, de asemenea, "pregătit să lucreze cu opoziția republicană", afirmând că este deschis la toate "ideile bune".

La mai bine de cincisprezece ore de la închiderea ultimelor secții de votare, America încă aștepta să afle soarta mai multor scrutine decisive și disputate, cum ar fi cele din Arizona și Nevada.

Dar republicanii se aflau într-o poziție bună pentru a prelua controlul Camerei Reprezentanților, în timp ce Senatul era încă în joc.