Alegerile americane nu au fost fraudate în Arizona, în ciuda problemelor tehnice din timpul votului, au declarat autoritățile locale miercuri, în condițiile în care rezultatele finale ale scrutinului nu vor fi cunoscute înainte de joi, potrivit AFP.

Biroul electoral din Maricopa (Arizona)Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

În timp ce acuzațiile de fraudă au înflorit pe rețelele de socializare și în rândul bazei republicane, oficialii electorali au respins ferm acuzațiile în cadrul unei conferințe de presă.

"În ceea ce privește comentariile de genul 'criminal' sau 'corupt', nu există absolut niciun temei pentru așa ceva", a declarat Bill Gates, șeful Consiliului Electoral al comitatului Maricopa.

În acest comitat, cel mai populat din Arizona, care include capitala Phoenix, votul a fost perturbat marți de probleme tehnice care au afectat mașinile responsabile de citirea sau imprimarea buletinelor de vot în aproximativ șaizeci de secții de votare, adică mai mult de un sfert din locurile prevăzute pentru vot.

Acest lucru a provocat o controversă majoră în statul Grand Canyon, unde Joe Biden îl învinsese pe Donald Trump cu doar 10.000 de voturi în 2020.