Mai mulți senatori republicani au fost realeși cu ușurință marți, în cadrul alegerilor de la jumătatea mandatului din SUA, care ar putea inaugura o eră de guvernare divizată și ar putea reduce puterea președintelui Joe Biden la Washington, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu secțiile de votare închise în șase state, rezultatele inițiale nu ar putea modifica echilibrul puterii în Senat, care este format din 50-50 și pe care democrații îl controlează în prezent cu un vot de departajare.

Edison Research a estimat că senatorii republicani în funcție Tim Scott în Carolina de Sud și Todd Young în Indiana vor fi realeși. Fox News a estimat că republicanul Rand Paul va fi reales în Kentucky, iar democratul Peter Welch va câștiga un loc liber în Senat în Vermont.

Treizeci și cinci de locuri în Senat și toate cele 435 de locuri din Camera Reprezentanților sunt pe buletinul de vot.

Republicanii sunt favorizați să obțină cele cinci locuri de care au nevoie pentru a controla Camera Reprezentanților, dar controlul Senatului s-ar putea reduce la curse strânse în Pennsylvania, Nevada, Georgia și Arizona. De asemenea, sunt în joc aproximativ 36 de curse pentru guvernatori.

Este puțin probabil ca rezultatul final să fie cunoscut prea curând.

Peste 46 de milioane de americani au votat înainte de ziua alegerilor, fie prin corespondență, fie în persoană, potrivit datelor furnizate de U.S. Election Project, iar oficialii electorali din stat avertizează că va fi nevoie de timp pentru a număra toate aceste buletine de vot.

Controlul asupra Senatului ar putea fi cunoscut abia la un potențial tur de scrutin pe 6 decembrie în Georgia.