Blocajele rutiere instalate în Brazilia de manifestanții care refuză să accepte înfrângerea în alegeri a președintelui Jair Bolsonaro aproape că au dispărut vineri, doar câteva zeci de persoane continuând să protesteze, potrivit AFP.

proteste Brazilia. Sustinatorii lui Bolsonaro cer armatei sa intervina dupa victoria lui LulaFoto: Caio GUATELLI / AFP / Profimedia

Cea mai recentă numărătoare a Poliției Federale a Autostrăzilor (PRF) a indicat doar 11 baraje rutiere în cinci din cele 27 de state ale țării și niciunul dintre acestea nu a împiedicat complet circulația vehiculelor.

De la înfrângerea lui Jair Bolsonaro de către Luiz Inacio Lula da Silva în alegerile prezidențiale de duminică, PRF afirmă că a înlăturat până la 954 de baraje de pe drumurile din Brazilia.

Mișcarea a început să se diminueze miercuri, după difuzarea unei înregistrări video în care șeful statului le cerea susținătorilor săi să "elibereze drumurile".

Până joi seară, mai existau doar 34 de baraje rutiere, față de peste 250 marți.

Confederația Națională a Industriei avertizase marți asupra "riscului iminent de penurie", în special de combustibil, dacă drumurile vor rămâne blocate.

Jair Bolsonaro a calificat totuși drept "legitime" manifestațiile din fața cazărmilor militare și a altor comandamente militare, care au reunit miercuri zeci de mii de persoane în mai multe orașe braziliene.

Demonstranții de extremă dreapta cereau intervenția armatei pentru a împiedica revenirea la putere pentru un al treilea mandat a liderului de stânga Lula, care a condus țara între 2003 și 2010.