Casa Albă a declarat vineri că a deblocat fonduri în valoare de 185 de miliarde de dolari din proiectul de lege privind infrastructura în valoare de 1.000 de miliarde de dolari, care urmărește să repare drumurile cu probleme, să extindă internetul în bandă largă, să înlocuiască țevile de plumb și să îmbunătățească rețeaua electrică, potrivit Reuters.

Presedintele american Joe BidenFoto: Yuri Gripas-Pool via CNP / SplashNews.com / Profimedia

Coordonatorul de implementare a infrastructurii de la Casa Albă, Mitch Landrieu, a declarat că administrația a identificat deja 6.200 de proiecte pentru finanțare și a angajat peste 3.000 de noi lucrători federali pentru a supraveghea mega proiectul de cinci ani privind cheltuielile pentru infrastructură, semnat de președintele Joe Biden în noiembrie 2021.

"Există o mulțime de presiuni pentru a merge mai repede și pentru a face mai mult", a declarat Landrieu reporterilor, spunând că administrația a obținut aproximativ o cincime din fondurile din primul an.

Landrieu a declarat că administrația s-a concentrat pe asigurarea cheltuirii corecte a banilor. Biden "construiește pentru viitor... pentru că intenționează să schimbe America și să ajute la construirea unei Americi mai bune", spune el.

Săptămâna trecută, Departamentul de Transport al SUA (USDOT) a acordat 703 milioane de dolari pentru 41 de proiecte de infrastructură portuară.

Legea privind infrastructura include:

  • 110 miliarde de dolari pentru drumuri, poduri și proiecte majore;
  • 65 de miliarde de dolari pentru extinderea accesului la internet de mare viteză în bandă largă și a accesibilității;
  • 66 de miliarde de dolari pentru transportul feroviar;
  • 55 de miliarde de dolari pentru infrastructura de apă;
  • 25 de miliarde de dolari pentru aeroporturi;
  • 39,2 miliarde de dolari pentru noi cheltuieli cu transportul în comun;
  • 5 miliarde de dolari pentru stații de încărcare a vehiculelor electrice.