Oficiali ai Ambasadei SUA la Moscova "au putut să o viziteze astăzi pe Brittney Griner", campioana de baschet reținută în Rusia, a declarat joi Karine Jean-Pierre, purtător de cuvânt al Casei Albe, potrivit AFP.

Brittney GrinerFoto: Anton Novoderezhkin / Sputnik / Profimedia

"Ne-au spus că se simte cât se poate de bine în aceste circumstanțe", a declarat ea reporterilor care îl însoțeau pe președintele american Joe Biden în timpul unei călătorii în New Mexico.

"Guvernul SUA a făcut o ofertă semnificativă rușilor pentru a pune capăt reținerilor inacceptabile și nefondate ale americanilor Brittney Griner și Paul Whelan", a spus ea.

"Guvernul american a menținut această ofertă și a oferit alternative prin toate canalele posibile, chiar dacă rușii nu negociază cu bună credință", a spus ea.

Instanța rusă a respins pe 25 octombrie apelul baschetbalistei americane, condamnat în Rusia la nouă ani de închisoare pentru trafic de canabis, pe fondul unor tensiuni foarte mari între Moscova și Washington.

Rusia reține, de asemenea, un fost soldat american, Paul Whelan.

Potrivit unor surse diplomatice ruse, un posibil schimb de prizonieri i-ar putea include pe Brittney Griner și pe celebrul traficant de arme rus deținut în SUA, Viktor Bout.

Bout a fost arestat în Thailanda în 2008 și execută în prezent o pedeapsă de 25 de ani de închisoare în SUA.