Ministrul ucrainean al dezvoltării regionale, Oleksii Cernişov, și-a dat demisia, pentru că ar urma să îl înlocuiască în funcție pe președintele consiliului de administrație al companiei energetice Naftogaz din Ucraina, Iuri Vitrenko, care a fost demis pe 1 noiembrie, relatează Kyiv Independent.

Oleksii CernişovFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Printr-o decizie din 1 noiembrie 2022, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a aprobat demisia președintelui consiliului Naftogaz al Ucrainei Iuri Vitrenko”, a spus marți Naftogaz într-un comunicat, potrivit Reuters.

„Iuri Vitrenko va continua să dețină funcția de șef al companiei naționale până la 3 noiembrie 2022 inclusiv”, mai arăta comunicatul.

Vitrenko, în vârstă de 46 de ani, era directorul executiv al Naftogaz din aprilie 2021, însă plecarea sa era așteptată pe scară largă, după o serie de lovituri de rachete rusești asupra instalațiilor energetice ucrainene în ultimele săptămâni.

Oleksii Cernişov, care a fost numit ministru al dezvoltării comunităților și teritoriilor din Ucraina pe 4 martie 2020, ar urma să îl înlocuiască la șefia Naftogaz.

Ministerul Regiunilor va fi fuzionat cu Ministerul Infrastructurii, noul departament va fi condus de actualul șef al Ministerului Infrastructurii Oleksandr Kubrakov.