Circa 60 de rapoarte privind apariția unor OZN-uri au fost înaintate în octombrie, cele mai multe în SUA, arată datele National UFO Reporting Center.

oznFoto: Ig0rzh | Dreamstime.com

Deși mulți oameni asociază OZN-urile cu vizitatori extratereștri de pe alte planete, termenul se referă la orice fenomen aerian care nu poate fi explicat, precizează Centrul. Oamenii de știință nu de puține ori găsesc că multe OZN-uri raportate sunt de natură mai banală, cum ar fi fenomene atmosferice sau obiectele create de om. Cu toate acestea, rapoartele privind apariția OZN-urilor persistă.

OZN-urile ar fi apărut în Canada, SUA, Hong Kong, Norvegia, Bosnia și Herțegovina, potrivit datelor înregistrate.

Vezi aici lista cu aparițiile lunii octombrie

„A fost o noapte senină aseară. Când plecam din casa unui prieten, la ora 8:45, stelele erau clar vizibile. În timp ce ne uitam peste lacul din estul orașului nostru, am observat o minge strălucitoare de lumină, mult mai strălucitoare decât stelele. Și care se mișca într-un mod ciudat, ca și cum ar pluti în jos, într-o mișcare în zig-zag. Pe măsură ce ne uitatam la ea, încet a început să se estompeze și apoi a dispărut chiar în fața ochilor noștri. Trebuie să spun că a fost ca și cum ai vedea o navă cum accelerează brusc și dispare. Cu siguranță și alții de pe malul lacului trebuie să fi văzut- era foarte vizibil fenomenul!”, spune unul dintre raportori.

Credit foto: Dreamstime